Hozzávalók:
- 1 kg marhalapocka
- 1 kg édesburgonya
- 0,5 kg zöldhüvelyű zöldbab
- 0,5 kg hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 25 dkg bulgur
- só, őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanálnyi kurkuma
- 2 evőkanál sütéshez használható olívaolaj
Elkészítése:
- A vöröshagymákat megtisztítjuk, apró kockára daraboljuk. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk és fokhagymanyomó segítségével összezúzzuk.
- Egy főzőedénybe felhevítjük az olívaolajat és megpirítjuk az előkészített vörös- és a fokhagymát.
- A marhahúst kockára vágjuk és hozzáadjuk a pirított hagymához. Lepirítjuk míg nem lesz nyers a hús kérge, majd egy kis vizet öntünk alá és fedővel lefedve kis lángon puhára pároljuk.
- Az édesburgonyát meghámozzuk, hosszú cikkekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
- A puha húsalaphoz hozzátesszük a zöldbabot és 10 percig összefőzzük. Itt fűszerezzük ízlés szerint sóval és az őrölt fekete borssal.
- A bulgurt egy lábasba tesszük és ráöntünk 4 dl vizet, egy csipet sót, egy mokkáskanálnyi kurkumát. Feltesszük főni, ahogy felforrt levesszük kis lángra a tűzhelyet, ráteszünk egy fedőt és 10 percig puhára pároljuk. Ne kevergessük!
- Ha minden elkészült, tálalhatjuk ízlésesen, mindenből keveset a tányérra.
Jó étvágyat kívánok!