Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- fél kiló zsírszegény túró
- 3 dl csökkentett zsírtartalmú joghurt
- zselatin fix 50 g ( tasak)
- 4 db citrom
- 20 dkg graham liszt
- stevia porított édesítőszer
- sütőpapír és tepsi
Elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztom. A tojássárgáját 4 kiskanál stevia porral habosra verem egy mixer segítségével.
- A tojásfehérjéket szintén habosra verem és óvatosan beleforgatom a tojássárgája alapba.
- Bekapcsolom a sütőt előmelegedni.
- A túrót egy keverőtálban összekeverem a joghurttal, a zselatin fix-el, belefacsarok citromot és stevia-val ízlés szerint édesítem.
- Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
- A tojásalapba fakanál segítségével óvatosan beleforgatom a graham lisztet.
- A sütőpapírral kibélelt tepsibe beleöntöm a tésztát, majd 20 perc alatt az előmelegített sütőben max. 180 fokon készre sütöm.
- Kiveszem és hagyom kihűlni kb 10 percig, majd felfordítom, óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt és visszateszem a tepsibe.
- A túrós-joghurtos masszát ráöntöm, citromszeletekkel beterítem és beteszem a hűtőbe megdermedni 1 órára.
- Szeleteljük és citrommal tálaljuk.
Jó étvágyat!