Zöldbabos marharagu édesburgonya és bulgur körettel

Zöldbabos marharagu
Total
0
Shares

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalapocka
  • 1 kg édesburgonya
  • 0,5 kg zöldhüvelyű zöldbab
  • 0,5 kg hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg bulgur
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanálnyi kurkuma
  • 2 evőkanál sütéshez használható olívaolaj

Elkészítése:

  1. A vöröshagymákat megtisztítjuk, apró kockára daraboljuk. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk és fokhagymanyomó segítségével összezúzzuk.
  2. Egy főzőedénybe felhevítjük az olívaolajat és megpirítjuk az előkészített vörös- és a fokhagymát.
  3. A marhahúst kockára vágjuk és hozzáadjuk a pirított hagymához. Lepirítjuk míg nem lesz nyers a hús kérge, majd egy kis vizet öntünk alá és fedővel lefedve kis lángon puhára pároljuk.
  4. Az édesburgonyát meghámozzuk, hosszú cikkekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
  5. A puha húsalaphoz hozzátesszük a zöldbabot és 10 percig összefőzzük. Itt fűszerezzük ízlés szerint sóval és az őrölt fekete borssal.
  6. A bulgurt egy lábasba tesszük és ráöntünk 4 dl vizet, egy csipet sót, egy mokkáskanálnyi kurkumát. Feltesszük főni, ahogy felforrt levesszük kis lángra a tűzhelyet, ráteszünk egy fedőt és 10 percig puhára pároljuk. Ne kevergessük!
  7. Ha minden elkészült, tálalhatjuk ízlésesen, mindenből keveset a tányérra.
    Jó étvágyat kívánok!

Mascarponés tápiókapuding

Mascarponés tápiókapuding áfonyás zselével

Hozzávalók: 25 dkg tápiókagyöngy 500 ml kókusztej 500 ml víz eritrit édesítőszer 20 dkg light mascarpone 24 g…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További érdekességek