Mascarponés tápiókapuding áfonyás zselével

Mascarponés tápiókapuding
Total
0
Shares

Hozzávalók:

  • 25 dkg tápiókagyöngy
  • 500 ml kókusztej
  • 500 ml víz
  • eritrit édesítőszer
  • 20 dkg light mascarpone
  • 24 g zselatin por
  • 30 dkg mirelit vagy friss áfonya

Elkészítése:

  1. A tápiókagyöngyöt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk 5 percig állni, kicsit megduzzadnak a gyöngyök.
  2. Felöntöm a fél liter kókusztejjel, a fél liter vízzel és felteszem a tűzhelyre. Folyamatos kavargatás mellett készre főzőm. (Onnan tudom, hogy kész, hogy a fehér gyöngyök átlátszóak lesznek.) Leveszem a tűzről és ízlés szerint édesítem be az eritrittel, majd félreteszem kihűlni.
  3. A zselatin port felfőzőm 4 dl vízzel, félreteszem.
  4. A kihűlt pudinghoz óvatosan belekeverem a mascarponét.
  5. Kitálalom kis tálkákba vagy poharakba: alulra áfonyát majd rá a krémes pudingot a tetejére megint áfonyát, majd leöntöm zselatinnal. Hűtőbe teszem megdermedni.

Jó étvágyat!

Vegetáriánus rétes

Vegetáriánus rétes

Hozzávalók: kész réteslap 4 db tojás 25 dkg konzerv gomba 25 dkg konzerv csicseriborsó 25 dkg kuszkusz 2…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További érdekességek