Zöldséges bőségtál, sertésszűzérmékkel és bulgurral

Bőségtál
Total
0
Shares

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb burgonya
  • 3 db padlizsán
  • 3 db kaliforniai paprika: 1 zöld,1 sárga és 1 piros
  • 2 db közepes nagyságú lilahagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 70 dkg sertésszűz
  • 2 nagyobb paradicsom
  • olívaolaj
  • só, őrölt színes bors, babérlevél
  • 15 dkg (egy csésze) bulgur

Elkészítése:

  1. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A padlizsánt megmossuk (nem hámozzuk meg), nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk és felszeleteljük.
  3. A lilahagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Bekapcsoljuk a sütőt.
  4. Ezeket a zöldségeket beletesszük egy olívaolajjal kikent tepsibe, tetejére babérlevelet teszünk (kb. 4 db, ízlés szerint) és kicsit megsózzuk.
  5. Az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, de fontos, hogy néha-néha megkeverjük, hogy ne égjen oda.
  6. A sertésszüzet lehártyázzuk, 2 cm-s szeleteket vágunk, majd megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  7. A színes paprikákat felkockázzuk nagyobb darabokra és a paradicsomot felszeleteljük 1 cm vastagságra.
  8. Egy csésze bulgurt kevés sóval és 2 csésze vízzel készre főzünk 10 perc alatt.
  9. Egy tepsibe olívaolajat teszünk, megsütjük a sertésszűzérméket, majd utána lepirítjuk a paprikát és a paradicsomszeleteket.
  10. Egy jó nagy tányérra halmozunk mindent! Jó étvágyat 😊
Zöldbabos marharagu

Zöldbabos marharagu édesburgonya és bulgur körettel

Hozzávalók: 1 kg marhalapocka 1 kg édesburgonya 0,5 kg zöldhüvelyű zöldbab 0,5 kg hagyma 6 gerezd fokhagyma 25…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További érdekességek