Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 3 nagyobb darab cukkini
- 70 dkg kelbimbó
- olívaolaj sütéshez
- reszelt, light mozzarella sajt
- só, őrölt fekete bors
- 20 dkg bulgur
- porcelán sütőtál
Elkészítése:
- A csirkemellfilét hosszában felszeletelem, megsózom, borsozom.
- A cukkiniket megmosom, levágom a végeit és hosszában felszeletelem.
- A kelbimbót megmosom, majd sós vízben puhára párolom. Leszűröm és félreteszem.
- A porcelán sütőtálat kikenem egy kis olívaolajjal, majd beleteszem egymás mellé a csirkemell szeleteket.
- Ráteszem sorba a cukkiniszeleteket, majd megint egy sor csirkemell szeletet és rá egy sor kelbimbót. Addig rétegezem felváltva míg el nem fogynak a hozzávalók. A sorrend mindegy, a lényeg, hogy a csirkemell legyen legalul előszőr.
- Beteszem a sütőbe és 30 percig sütöm. Kiveszem 30 perc után, megszórom reszelt, light mozzarellával és visszateszem a sütőbe 5 percre, amíg a sajt rá nem pirul.
- A bulgurt felteszem kétszeres vízben főni 10 percig, majd fedőt teszek rá és félreteszem tálalásig.
- A rakott csirkemellet óvatosan szeleteljük és a párolt bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!