Védd a szíved egészségét, használj rendszeresen olívaolajat

Olívaolaj
Total
0
Shares

Az olívabogyó és az olívaolaj rendkívül egészséges egyszeresen telítetlen zsírsavval rendelkezik, mely egyedüliként véd a szívbetegségek, a kognitív hanyatlás, az Alzheimer-kór és az ideggyulladás ellen. Tulajdonképpen az olívaolajban található polifenolok azok, amik igazán számítanak, mivel ezek a növényi vegyületek stimulálják az úgynevezett autofágiát, a sejtjeink újrahasznosító programját.

Ebben az egészséges mechanizmusban nagy szerepe van a szervezetünkben található bélbaktériumainknak, mivel ők adnak jelzést a sejtjeinknek az autofágia stimulálására. A mikrobiomunk imádja az olívaolajban található polifenolokat, ezért jó lenne, ha minél többet fogyasztanánk belőle. A tudósok véleménye szerint a mediterrán népek jobb egészségi állapota is a nagy mennyiségű olívaolaj fogyasztásának köszönhető.

Egyébként a diófélék is kivételesen nagy mennyiségben tartalmaznak egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat, és figyelemre méltó védelmet nyújtanak a szívbetegségek ellen. Ennek oka többek között, hogy a bennük található prebiotikus rostokat is kedvelik a bélflóránkban található, egészségünket támogató bélbaktériumok.

Több ásványi anyagról kiderült, hogy nem tudjuk természetes élelmiszerekkel pótolni őket

Több ásványi anyagról kiderült, hogy nem tudjuk természetes élelmiszerekkel pótolni őket

Ezek közül a legjelentősebb hiány a cink, a magnézium és a jód esetében is bizonyított. Sajnálatos módon a…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További érdekességek