Hozzávalók:
- 25 dkg light mascarpone
- 8 tojás
- eritrit édesítőszer
- 20 dkg rozsliszt
- friss málna
- sütőforma, sütőpapír
Elkészítése:
- 4 tojást kettéválasztok. A tojássárgájákat habosra verem a mascarponéval.
- A tojásfehérjéket szintén habosra verem és óvatosan beleforgatom a mascarponé alapba.
- A másik 4 tojást is kettéválasztom, a tojássárgájákat habosra verem ízlés szerint eritrit édesítőszerrel. A tojásfehérjéket szintén habosra verem.
- Óvatosan ezt a két tojásalapot összeöntöm és beleforgatom a 20 dkg rozslisztet.
- Előmelegítem a sütőt.
- Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, de ha kerámia a belseje akkor nem szükséges. Beleöntjük a tésztát és 20 percig 180 fokon készre sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.
- A torta alapot vízszintesen felszeleteljük 2 részletre.
- A formába visszatéve rétegezzük a mascarpone krémmel és friss málnát szórunk közé.
- Hűtőbe tesszük 2 órára.
- Ha megdermedt a krém, szeleteljük.
Jó étvágyat!