A szelén az egyik leghasznosabb antioxidánsunk, a lakosság nagy része mégis szelénhiányban szenved

A szelén az egyik leghasznosabb antioxidánsunk,
Total
0
Shares

Tudtad?

  • Hogy hazánkban egyre több a pajzsmirigy beteg?
  • Hogy az utóbbi néhány évben az ilyen típusú betegségek megtízszereződtek?
  • És azt tudtad, hogy a pajzsmirigy egészségének a legjobb támasza a szelén, mely a lakosság 70%-ánál túl alacsony szintet mutat, mivel a táplálékainkban túl kevés van ebből a nagyon hasznos ásványi anyagból?

A Szelén (szerves hatóanyag)

Kiegészítőként, a megfelelő hatékonyság és tisztaság miatt, szerves szelént ajánlott használni.

A szelén étrend-kiegészítők ajánlása a köztudatba leginkább a különböző pajzsmirigy rendellenességek révén került be. Ez nem véletlenül van így, de sokoldalúsága a kutatók szerint ennél sokkal szerteágazóbb.

A szelén, sok esetben javíthatja a hormonális egyensúlyt.

Epidemiológiai adatok alapján is jelentősek a magyar lakosságban az endokrin, ezen belül a pajzsmirigy betegségei, ill. a női és férfi meddőség problémája, melyek összefüggésben vannak a szelén hiányával. Ismert, hogy nemcsak a jód-, hanem a szelénhiány is pajzsmirigy rendellenességekhez vezethetnek. Korábbi kutatásban meddő, vagy csökkent nemzőképességű férfiak esetében egyértelműen kimutatták, hogy napi 100 mikrogramm szelén 3 hónapon át történő szedésével javult az ondósejtek vándorlási képessége. (Ennek oka, hogy sajnos a növényekből, a szelénben szegény táptalaj miatt igen kevés ez a fontos ásványi anyag).

A szív-és érrendszer egészségének támogatása

Kína Keshan tartományában már 1935-ben felütötte fejét egy rejtélyes betegség, mely szívizom degenerációval járt.  1979-ben sikerült bizonyítani, hogy ennek a szívbetegségnek az okozója a szelénhiánya, melynek pótlásával a betegség jelentős része gyógyítható, ill. megelőzhető. Az utóbbi évek kutatásai rávilágítottak arra is, hogy a szelén antioxidáns-, antithrombotikus-, ill. lipid peroxidációt gátló hatásának szerepe lehet korunk szív-és érrendszeri betegségeinek megelőzésében.

Védelem a vírusok és a káros szabadgyökök ellen

A sejteket károsító szabadgyökök fokozott termelődéséhez vezetnek olyan állapotok, amelyekkel nap, mint nap találkozunk. Ilyen a stressz, a szennyezett levegő, a különböző vegyszerek, amelyek akár környezetünkben, akár az elfogyasztott táplálékban találhatóak. A szabadgyökök sejtkárosító hatása a szervezet egészében jelentkezik. Az un. oxidatív stressz, vagyis a szabadgyökök képződésének folyamata az egyes szerveken különböző elváltozásokat képes létrehozni. Ilyenek például a már említett szívproblémák mellett a bőrön jelentkező gyulladásos betegségek, az agyi területen a stroke, a tüdő területén az asztma, de hozzájárulhat több szervet érintő kórképek kialakulásához is. Számos kedvező tulajdonsága mellett, a téli időszakban leginkább a szelén antivirális hatását élvezhetjük. 2005-ös felmérések alapján az influenza járvány Európa azon országaiban volt különösen nagy mértékű, ahol alacsony szelén szint volt jellemző.

Összefoglalva: a Szelén pozitívumait, melyek bizonyos esetekben támogathatják szervezetünk egészségi állapotát:

Antioxidáns tulajdonságok: megvédheti szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól
Immunrendszer: támogatja az immunrendszert és az általános egészséget

Pajzsmirigy: támogatja a pajzsmirigy egészségét és hormonális egyensúlyát.
Segíthet a szervezetnek, hogy megszabaduljon a mérgező nehézfémektől: megvédheti szervezetét a toxinok káros hatásaitól
Támogathatja az egészséges agyműködést: pozitív hatással lehet az agyműködésre és a koncentrációra


Érdemes Glutationnal együtt használni

A glutation

A Glutation a szervezetünk talán legfontosabb antioxidánsa, amely minden egyes sejtünkben megtalálható. “Mester antioxidánsnak” is nevezik, ugyanis sejteken belül fejti ki hatását, és egyedülálló képessége, hogy az összes többi antioxidáns hatását maximalizálja, felerősíti,- mint például a Szelént, a C- és E-vitaminokat, a Q10 Ubiquinolt.

A Glutation elsődleges funkciója, és amiben támogathatja a szervezetünket, a sejtek és mitokondriumok védelme az belső oxidációs folyamatok káros, romboló hatásaitól.

A szervezetünkben található Glutation védelmet nyújthat a sejtjeink, szöveteink, szerveink számára, – felelős azok épségéért.

A szervezetünkben található glutation fontos szerepet tölt be az öregedéssel együtt járó krónikus betegségek elleni védekezésben. Kulcsfontosságú a méregtelenítéshez, semlegesíti a szervezetben található toxinokat, védelmet nyújt a sugárzás, a vegyi anyagok és a környezeti szennyező anyagok káros hatásaival szemben. Javítja az immunrendszer működését, idegrendszervédő hatású, fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben, felgyorsíthatja a betegségekből való felgyógyulást, és növeli a szervezet energiaszintjét, vitalitását.

Az optimális egészség és hosszú életkor elérése érdekében a szervezet glutation szintjét magas szinten kellene tartanunk. A glutationszint jelentősen csökken a betegségek, fertőzések, stresszhelyzetben, helytelen táplálkozás, környezeti szennyezés, mérgezés, és az öregedés hatására. A glutationhiány összefüggésbe hozható számos betegséggel: immunrendszer zavarokkal, idegrendszeri problémákkal, autoimmun folyamatokkal, energiahiánnyal, elégtelen méregtelenítési képességgel, izomgyengeséggel, gyulladásos állapotokkal, valamint a sejtek rosszindulatú elváltozásaival.

A közhiedelemmel ellentétben igazolható, hogy a molekula szájon át történő bevitele során a gyomor savas közegében nem bomlik le, hanem felszívódik a béltraktusból a véráramba, és eljut a sejtekig.

A szelén és a Glutation talán az egyik leghatékonyabb kombinációja az immunrendszer és a pajzsmirigy támogatásának, testünk elsődleges védelmi vonala.

A glutation egy kitűnő antioxidáns, amely sok esetben segítséget nyújt a testben található toxinok semlegesítésében, a veszélyes szabad gyökök eltávolításában. Mindemellett méregteleníti a májat és támogatja az egész immunrendszer általános működését.

A glutation segíthet a DNS szintetizációjában.

Az utóbbi években az orvosok és természetgyógyászok a glutiont különböző krónikus betegségek esetén is elég gyakran ajánlják (mint alternatív kiegészítő terápiát), mint például szív és érrendszeri betegségek, idegrendszeri problémák, pajzsmirigy működés zavarai, daganatos betegségek és a szervezet méregtelenítésének javítása, stb. céljából

Az alacsony glutationszint krónikus betegségek kialakulásához vezethet. Ugyanis ha kevés van belőle a szervezetünkben, akkor ez gátolhatja az optimális sejtműködést és lehetővé teszi a veszélyes szabad gyökök okozta oxidatív károsodást, amely sok krónikus betegség tüneteinek lehet a gyökere.

Együttes pozitív tulajdonságait még felsorolni is nehéz.

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a termék és szeretnéd kihasználni a pozitívumait, itt meg tudod vásárolni:

www.vitaneral.hu

Selen & Glutation Reduced

A szomorúság is gyorsítja az öregedést!

A szomorúság is gyorsítja az öregedést!

Egy új kutatás szerint a szomorúság, a reménytelenség és az egyedüllét is öregít, ráadásul még a dohányzásnál is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További érdekességek