Az “Ezerarcú” Curcuma

Kurkuma
Total
0
Shares

Manapság, szerencsére újra egyre nagyobb teret hódít mind a gyógyításban, mind pedig a különböző betegségek megelőzésében a különböző gyógynövények és azok hatóanyagainak alkalmazása.

Ezek közül is az egyik leginkább bevált és közkedvelt növényi hatóanyag a „kurkuma” (curcumin hatóanyag).

Hadd mutassam be neked ezt a csodálatos és valóban sokoldalú gyógynövényt, melynek pozitívumait már több száz éve ismerjük és az orvostudomány a mai napig kutatásokat végez vele!

Talán a legfontosabb, amit megemlíthetünk a pozitívumai közül, hogy erőteljesen csökkenti a szervezetünkben a legkülönbözőbb gyulladásokat is, – még a szervezet szintűeket is.

Ebből kifolyólag a következőket biztosan állíthatjuk (és ezekről visszaigazolható adatok is rendelkezésre állnak):

 • Erőteljesen javítja az immunitás, megvéd a toxinok hatásától
 • Gombaölő és antibiotikus hatású
 • Csökkenti a porckopásos ízületi fájdalmat, az ízületi gyulladásokat és a reumás panaszokat is
 • Támogatja a regenerációs folyamatokat
 • Segít leküzdeni az inzulinrezisztenciát (természetesen diétával kombinálva)
 • Javítja a máj és a veseműködést, méregteleníti is az adott szerveket.
 • Segít leküzdeni az emésztőrendszeri daganatok

Ajánlott még az alkalmazása:

 • Emésztőrendszeri gyulladások és Candidázis esetén
 • Daganatos betegségeknél
 • Sugárterápiás mellékhatások leküzdésére
 • Idegrendszeri problémák, depresszió esetén, Alzheimer-kór esetén
 • Premenstruációs szindróma idején (PMS)

Javítja a májműködést

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordítanak a növény antioxidáns hatására, amely olyan erősnek tűnik, hogy megakadályozhatja toxinok okozta májkárosodást. Ez jó hír lehet azoknak, akik olyan erős gyógyszereket szednek a cukorbetegség vagy más egészségügyi állapot miatt, amelyek hosszú távú használat esetén károsíthatják a májat. A kurkuma tisztítókúra keretében ugyancsak megállja a helyét.

Pihentető hatás

A fentebb leírtakból egyértelműen kiderül, hogy a kurkuma számos betegség fennállásakor hozhat enyhülést. Indiában széles körben használják az alvásminőség javítására is. Iktassuk be a lefekvés előtti rituálénkba a jobb pihenés érdekében. A növény javítja a hangulatot, segíthet a depresszió esetén, és csökkentheti a szorongás szintjét.

A kurkuma és a gyömbér egy igazán kiváló kombináció

Ezért a minőségi étrend-kiegészítő gyártók együttesen is alkalmazzák e két hatóanyagot!

A természetes összetevők harmonikus keveréke akkor igazán hatékony, ha a készítmény nem csupán a növényt, növényeket tartalmazza, hanem azok fő hatóanyagát a legmagasabb dózisban. A kurkuma hatóanyaga a curcumin, ha esetleg csupán néhány százaléknyi mennyiségben fordul elő egy termékben (étrend-kiegészítőben), akkor e helyett bátran fogyaszthatnánk csupán a fűszert is. Csakhogy ez szinte teljesen hatástalan lenne. Egy prémium termék curcumin tartalma akár a 10-szerese is lehet még egy kissé gyengébb minőségű terméknél is (95% curcumin). Ráadásul, amennyiben a gyömbér szintén igen aktív hatóanyagát a gingerolt is hozzáadjuk, akkor ezzel is megsokszorozzuk a hatékonyságot és a felszívódást. E két növény ugyanis szinergistaként fokozzák egymás hatását, pozitív tulajdonságait.

Próbáld ki a terméket, az egészséged meg fogja hálálni!

www.drvit.shop.hu

Püspöki Petra

Püspöki Petra élete legjobb formájával tarolt az őszi szezon versenyein!

Az utóbbi három hétvégén különböző szövetségek (WABBA, HBPF) színeiben is sikerült a dobogó legfelső fokára felállnia a versenyző…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További érdekességek