Hozzávalók:
- 3 db nagyobb burgonya
- 3 db padlizsán
- 3 db kaliforniai paprika: 1 zöld,1 sárga és 1 piros
- 2 db közepes nagyságú lilahagyma
- 5 db sárgarépa
- 70 dkg sertésszűz
- 2 nagyobb paradicsom
- olívaolaj
- só, őrölt színes bors, babérlevél
- 15 dkg (egy csésze) bulgur
Elkészítése:
- A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A padlizsánt megmossuk (nem hámozzuk meg), nagyobb kockákra vágjuk.
- A sárgarépát megtisztítjuk és felszeleteljük.
- A lilahagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Bekapcsoljuk a sütőt.
- Ezeket a zöldségeket beletesszük egy olívaolajjal kikent tepsibe, tetejére babérlevelet teszünk (kb. 4 db, ízlés szerint) és kicsit megsózzuk.
- Az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, de fontos, hogy néha-néha megkeverjük, hogy ne égjen oda.
- A sertésszüzet lehártyázzuk, 2 cm-s szeleteket vágunk, majd megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A színes paprikákat felkockázzuk nagyobb darabokra és a paradicsomot felszeleteljük 1 cm vastagságra.
- Egy csésze bulgurt kevés sóval és 2 csésze vízzel készre főzünk 10 perc alatt.
- Egy tepsibe olívaolajat teszünk, megsütjük a sertésszűzérméket, majd utána lepirítjuk a paprikát és a paradicsomszeleteket.
- Egy jó nagy tányérra halmozunk mindent! Jó étvágyat 😊