Hozzávalók:
- kész réteslap
- 4 db tojás
- 25 dkg konzerv gomba
- 25 dkg konzerv csicseriborsó
- 25 dkg kuszkusz
- 2 kis fej főtt cékla
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A kuszkuszt 4 dl vízbe feltesszük főni, két csipet sóval ízesítjük. Az első forrás után levesszük takarékra a tűzhelyet és fedő alatt 10 perc alatt puhára pároljuk.
- A megfőtt kuszkuszt kitesszük egy nagy keverőtálba, majd hozzátesszük a levétől lecsepegtetett gombát, csicseriborsót és 2 egész tojást. Ízlés szerint ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal.
- Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és ráterítjük a réteslapokat.
- A maradék 2 tojást feltörjük és egy villával felverjük. Egy kenőecset segítségével, megkenjük a lapokat jó alaposan.
- Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
- A megkent réteslap egyik oldalára egy csíkban rátesszük a zöldséges kuszkusz masszát.
- Egy csíkban ráhalmozzuk a céklát kockára vágva.
- Óvatosan a réteslap segítségével feltekerjük. A felvert tojással szépen mindenhol megkenjük.
- 15 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt, csak akkor szeleteljük, recés pengéjű késsel.
Jó étvágyat!