Hozzávalók:
- 30 dkg kacsa máj
- 25 dkg zöldborsó
- 3 fej hagyma
- 6 fej fokhagyma
- majoranna, őrölt fekete bors, só,
- csirkefűszersó
- 2 db tojás
- 1 kg csirkecomb filé
- olívaolaj
- fogvájó, alufólia
Elkészítése:
- Megtisztítjuk a vöröshagymát, majd finomra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk és összezúzzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ha kész félretesszük kihűlni.
- A kacsa májat felkockázzuk és lepirítjuk a vöröshagymával. Fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk.
- A zöldborsót megfőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük.
- A csirkecomb filét kiterítjük és óvatosan kiklopfoljuk.
- A kihűlt májat összekeverjük a zöldborsóval és 2 db egész tojással. Megfűszerezzük: majoránnával, sóval, őrölt borssal.
- A kiklopfolt húst megfűszerezzük a csirkefűszersóval majd óvatosan a májas tölteléket rátesszük.
- Feltekerjük és fogvájóval rögzítjük.
- Egy sütőtálba olívaolajat teszünk és szépen belehelyezzük a töltött húsokat, majd letakarjuk a fóliával.
- Sütőben 40 percig alufólia alatt sütjük, majd 40 perc után levesszük róla és 5 percig hagyjuk pirulni.
- A töltött húsokat félretesszük hűlni, majd óvatosan kihúzzuk a fogvájókat.
- Ezt az ételt, mint egy hidegsült ajánlom, de lehet körettel melegen is fogyasztani.
Jó étvágyat!