Hozzávalók:
- 20 dkg zabliszt
- 20 dkg aprószemű zabpehely
- 20 gr szódabikarbóna
- 2 tojás
- 3 dl zabtej
- 2 alma; 2 körte; 2 nektarin
- 10 dkg barnacukor
- 1 citrom
Eszközök:
- tepsi vagy sütőforma, sütőpapír
Elkészítése:
- A gyümölcsöket megmossuk és felkockázzuk. Az almát és a körtét fél citrom levével pároljuk 10 percig. Leszűrjük és félretesszük kihűlni.
- A zablisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a 2 tojást, a 3 dl zabtejet összekeverjük egy tálban.
- Ízesítjük reszelt citromhéjjal és a 10 dkg barnacukorral.
- Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
- Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit vagy egy sütőformát.
- A leszűrt, kihűlt almát, körtét és a felkockázott nektarint óvatosan beleforgatjuk a zabpelyhes tésztába.
- Beleöntjük a sütőpapírral kibélelt formába és 40 percig sütjük 180 fokon.
- Ha kész hagyjuk kihűlni, és csak azután húzzuk le róla a sütőpapírt.
- Felszeleteljük és tálaljuk! Jó étvágyat!