Málnás mascarpone torta

Málnás mascarpone torta
Total
0
Shares

Hozzávalók:

  • 25 dkg light mascarpone
  • 8 tojás
  • eritrit édesítőszer
  • 20 dkg rozsliszt
  • friss málna
  • sütőforma, sütőpapír

Elkészítése:

  1. 4 tojást kettéválasztok. A tojássárgájákat habosra verem a mascarponéval.
  2. A tojásfehérjéket szintén habosra verem és óvatosan beleforgatom a mascarponé alapba.
  3. A másik 4 tojást is kettéválasztom, a tojássárgájákat habosra verem ízlés szerint eritrit édesítőszerrel. A tojásfehérjéket szintén habosra verem.
  4. Óvatosan ezt a két tojásalapot összeöntöm és beleforgatom a 20 dkg rozslisztet.
  5. Előmelegítem a sütőt.
  6. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, de ha kerámia a belseje akkor nem szükséges. Beleöntjük a tésztát és 20 percig 180 fokon készre sütjük.
  7. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt.
  8. A torta alapot vízszintesen felszeleteljük 2 részletre.
  9. A formába visszatéve rétegezzük a mascarpone krémmel és friss málnát szórunk közé.
  10. Hűtőbe tesszük 2 órára.
  11. Ha megdermedt a krém, szeleteljük.

Jó étvágyat!

Túrós, citromos szelet

Túrós, citromos szelet

Hozzávalók: Elkészítése: Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További érdekességek