Kacsamájjal töltött csirkecombfilé, bulgur körettel

Kacsamájjal töltött csirkecombfilé
Total
0
Shares

Hozzávalók:

  • 30 dkg kacsa máj
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 fej hagyma
  • 6 fej fokhagyma
  • majoranna, őrölt fekete bors, só,
  • csirkefűszersó
  • 2 db tojás
  • 1 kg csirkecomb filé
  • olívaolaj
  • fogvájó, alufólia

Elkészítése:

  1. Megtisztítjuk a vöröshagymát, majd finomra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk és összezúzzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ha kész félretesszük kihűlni.
  2. A kacsa májat felkockázzuk és lepirítjuk a vöröshagymával. Fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk.
  3. A zöldborsót megfőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük.
  4. A csirkecomb filét kiterítjük és óvatosan kiklopfoljuk.
  5. A kihűlt májat összekeverjük a zöldborsóval és 2 db egész tojással. Megfűszerezzük: majoránnával, sóval, őrölt borssal.
  6. A kiklopfolt húst megfűszerezzük a csirkefűszersóval majd óvatosan a májas tölteléket rátesszük.
  7. Feltekerjük és fogvájóval rögzítjük.
  8. Egy sütőtálba olívaolajat teszünk és szépen belehelyezzük a töltött húsokat, majd letakarjuk a fóliával.
  9. Sütőben 40 percig alufólia alatt sütjük, majd 40 perc után levesszük róla és 5 percig hagyjuk pirulni.
  10. A töltött húsokat félretesszük hűlni, majd óvatosan kihúzzuk a fogvájókat.
  11. Ezt az ételt, mint egy hidegsült ajánlom, de lehet körettel melegen is fogyasztani.

Jó étvágyat!

    Rakott csirkemell cukkinivel és kelbimbóval

    Rakott csirkemell cukkinivel és kelbimbóval

    Hozzávalók: Elkészítése: Jó étvágyat!

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    További érdekességek