Hozzávalók:
- 25 dkg tápiókagyöngy
- 500 ml kókusztej
- 500 ml víz
- eritrit édesítőszer
- 20 dkg light mascarpone
- 24 g zselatin por
- 30 dkg mirelit vagy friss áfonya
Elkészítése:
- A tápiókagyöngyöt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk 5 percig állni, kicsit megduzzadnak a gyöngyök.
- Felöntöm a fél liter kókusztejjel, a fél liter vízzel és felteszem a tűzhelyre. Folyamatos kavargatás mellett készre főzőm. (Onnan tudom, hogy kész, hogy a fehér gyöngyök átlátszóak lesznek.) Leveszem a tűzről és ízlés szerint édesítem be az eritrittel, majd félreteszem kihűlni.
- A zselatin port felfőzőm 4 dl vízzel, félreteszem.
- A kihűlt pudinghoz óvatosan belekeverem a mascarponét.
- Kitálalom kis tálkákba vagy poharakba: alulra áfonyát majd rá a krémes pudingot a tetejére megint áfonyát, majd leöntöm zselatinnal. Hűtőbe teszem megdermedni.
Jó étvágyat!